Austre Vågan

Austre Vågan Digermulen

Austre Vågan omfatter Storfjell, Holandshamn, Digermulen, Årstein, Store Molla og Risvær. Digermulen var et gammelt handelssted og et sentralt sted i turismens barndom. I dag er stedet senter for bygdene i Raftsundet, med fergesamband, gjestekai, nærbutikk, skole, barnehage og kirke.

Digermulen skole har basseng og ble bygd 1978. Digermulen kirke er ei åttekanta kirke i betong med 250 sitteplasser (innvidd 23.6.1951).
Ungdomshuset til UL Snetind ble bygd i 1928. UL Granheim har hus i Holandshamn.
Midt i juli arrangeres Keiserdagene med Keisermarsjen på søndag til Keiservarden. Det går bilferge fra Digermulen til Store Molla. Holandshamn har rutebåtanløp og forbindelse til Svolvær, småstedene i Øksfjorden og Øksneshamn.
Digermulen var et sentralt sted langs kysten i turismens barndom. Stien til Digermulkollen og Keiservarden godt merka. Andre turforslag er Holandshamn-Dalstinden, Pundslett-Årstein, Raftheia og Kjerringveien mellom Storfjell og Kalvhaupollen. Raftsundvegen, Holandshamn-Storfjell eller Årsteinvegen passer for sykkelturer.

Største øyer er Store Molla og Årsteinøya.
Markante fjell er Grønnåsen (629m), Sukkertoppen (703m), Snetinden (637m), Vardtinden (708m, Store Årsteintind (529m) og ikke minst Digermulkollen med Keiservarden (384 m).