Ta den tverrpolitiske motstanden i nord på alvor!

Hadsel-ordfører Siv Magny Aasvik (Ap) mener fiskeriministeren og Regjeringen må ta den tverrpolitiske motstanden i nord på alvor.
Av Bjørn S. Kristiansen, Aftenposten 8. mars 2016

På et lite, trangt møterom i andre etasje på Stokmarknes lufthavn satt tre representanter fra Hadsel kommune og ventet på en litt forsinket fiskeriminister kvelden torsdag 18. februar.
To uker tidligere var Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) i Oslo og deltok på høringen om Sjømatindustrimeldingen. Kritikken hun fremførte der, mot den delvise avviklingen av pliktsystemet som blant annet binder trålflåten til å levere fisken til bearbeiding på land, har hun også fremført tidligere.
Og hun gjentok den i møtet med Sandberg den torsdagen.
Ved hennes høyre side satt Frps gruppeleder lokalt og nikket til kritikken mot sin egen fiskeriminister. I alle de tre nordligste fylkene nikker Frp-fylkeslagene til kritikken mot sentrale deler av Høyre/Frp-regjeringens fiskeripolitikk.

– Tar det som et kompliment
Overfor Aftenposten karakteriserer hun nå ministerens «mørke motkrefter»-retorikk på følgende vis:
– Når det i Per Sandbergs verden er slik at en blond ordfører på 168 centimeter blir karakterisert som en mørk motkraft, kan jeg ikke ta det som noe annet enn et kompliment. Om han opplever at motstanden mot hans og Regjeringens forslag er stor, så er det fordi den er helt reell. Sandbergs forslag er alvorlige og vil være ødeleggende for kysten.

Hun understreker at det er tverrpolitisk motstand mot deler av de foreslåtte endringene i fiskeripolitikken.

Det er et sterkt signal fiskeriministeren og resten av Regjeringen burde lytte til, mener Aasvik.
– Jeg opplever at han er mer opptatt av å vise muskler enn å finne de beste løsningene for kysten på lang sikt. Fra Vesterålen regionråd, fra regionrådet i Lofoten og fra de ansatte i næringen, har vi kommet med en rekke innspill som det er tverrpolitisk enighet om. Vi har pekt på behov for endringer, men løsningen er ikke å fjerne de bindingene som gjør at vi kan sikre sysselsetting og bosetting langs kysten.

Les mer her http://mavite.ap.no/8385578/3