Øksneshamn – Kanstadkrysset

Vestbygda (ca. 50 km)
???????????????????????????????

Fv 691 fra Øksneshamn til Rindbø. Fv 837 fra Rindbø til Kanstadkrysset.
Hit kommer du enten med båt fra Svolvær eller Raftsundet via Holandshamn, evt. fra Harstad via Gullesfjordbotn – Kanstadkrysset, og fra Lødingen og Narvik via Kåringen og Kanstadkrysset.

Vegen mellom Øksneshamn (Øynes)og Kanstadkrysset går innom små fjorder og poller med muligheter for avstikkere til gamle fiskevær. Fra vegen har du utsikt mot en av landets vakreste skjærgårder, Svellingan. Aust for Offersøy har du utsikt østover mot Tysfjorden med Stetinden, vest om Offersøy vender landskapet mot Skrova, Molla, Risvær og fjellene i Raftsundet og Øksfjorden. I Vestbygda er det flere store gårdsbruk med geiter og kyr, og i Voje er det gårdsbutikk. Øye i Stein langs kulturstien på Hustad anbefales. Merka turløyper.

Laksevassdrag i Øksfjorden, Saltvatnet før Arnfinnslett, Bresja og Laksvatnet i Voje samt Sneisa. Mange fine fiskeplasser langs fjorden.

Dagligvare og bunkers fås kjøpt på Offersøy og Vågehamn (Voje). Fiskekort hos private og butikk. Overnatting og utleie av sykkel, båt, kano og kajakk i Offersøy.

Fra Øksneshamn anbefales rutebåten til Holandshamn-Svolvær. Sjekk båtrutene, båten går annenhver dag og en dag i uka til Svolvær via Skrova.
Fv 691 Øksneshamn – Rindbø 29,3 km
Fv 837 Rindbø – Kanstad- 21,1 km

Rutebåt 18-704 Øksfjorden-Holandshamn-Svolvær http://www.rutebok.no/nriiisstatictables/tables/ruter/t/18-704.htm

.