Nå kartlegges landskapene

august 19, 2015 Publisert av Eldrid Sæther - Ingen kommentarer

Landskapene rundt Møysalen, foto Ragnhild Sandøy.

I siste halvdel av august starter Hanne Lykkja fra Naturverkstaden arbeidet med å kartlegge landskapene rundt Møysalen.
Mellom Sigerfjorden i nord og Vestfjorden i sør, Hadselfjorden/ Raftsundet i vest og Kanstadfjorden/Gullesfjorden i øst finner vi unike fjell- og fjordlandskap. Det er på tide å gjøre stas på disse landskapene, og her vil vi ha de som bor i og kjenner området med.

Grunnlag for regional og lokal utvikling
Landskapsressursanalysen skal bli til god hjelp for profilering og merkevarebygging, naturbasert næringsutvikling, og dokumentasjon for gårder og grender som søker om utviklingsmidler til beitetiltak, landskapspleie eller utvikling av nye driftsformer, og mange andre. Den blir en gave til kommunene og deres arbeid med profilering, kommuneplaner og annen planlegging.

For nettverket i Fjordfolket under Møysalen blir analysen nyttig når vi skal sy sammen sykkelopplevelser og klassiske vandreruter og bygge opp et mangfoldig opplevelsestilbud. Den blir også et grunnlag om vi på sikt vil utvikle en Geopark eller en regionalpark.

Send inn dine tips
Området vårt har mange spektakulære og naturskjønne landskap. Nå skal Naturverkstad hjelpe oss å tegne bildene og kartlegge de landskapene som turistene bejubler og reklamebyrå sender verden rundt. Dersom du har tips, send e-post til hanne@naturverkstad.no.

Les mer!