Sigerfjord – Kaljord

Fv 822 fra Vangpollkrysset innerst i Sigerfjorden til Kaljord
Rutebåt Kaljord Rute 18-837 Stokmarknes-Innlandet-Raftsundet
Ferge Hanøy – (Lonkan – Brottøy) Kaljord
Hit kommer du fra Harstad via Flesnes, fra Sortland via Sigerfjorden eller Lødingen via Gullesfjorden

Sør om Sigerfjordtunellen tar du vestover nedover bakkene. I Vangpollkrysset svinger du sørover – retning Kaljord på Fv 822.

Etter Brøkløysa og Djupfjordbrua kommer du til Blokken der det er dagligvare og overnatting. Bygda har god havn og skipsverftet er viktig arbeidsplass. Bygda er også kjent for oppdrett av ishavsrøye. Blokkdalen med vatnan er flott turområde, og fra Djupfjord går merka løype til Snytindhytta.

Fiskfjorden har en dramatisk fjellheim og store vatn, laksevassdrag, fine turløyper og utsikt til Møysalen og Trogangen som er Vesterålens høgste fossefall. Fiskekortsalg med selvbetjening

På Hennes er det dagligvare, kafé, campingplass og flere overnattingsmuligheter. Flere skilta turløyper. Utgangspunkt for guida vandreturertil Møysalen (1.262 m). På Kaljord er det bunkers og offentlig toalett. Vandrerute langs Lonkanfjorden og til Møysalen. Derfra går hurtigbåt eller ferge til skjærgården eller Hanøy.

Avstikker i skjærgården anbefales som rundtur til småstedene med hurtigbåt gjerne med innlagt fjelltur. Det er overnatting i Helgenes.

Ferge R Hanøy-Kaljord, 20 – 30 min

Fv 889 Lonkan-Helgenes – 3,6 km